Alles over onze zwangerschapscollectie

Wat is zwangerschapsmeditatie?

Zwangerschapsmeditatie is een vorm van meditatie specifiek ontworpen voor zwangere vrouwen, gericht op het versterken van de band met de baby en het beter leren omgaan met alle veranderingen die bij de zwangerschap horen.

Een zwangerschap kan veel stress opleveren. Volgens onderzoek ervaart twintig tot veertig procent van de zwangere vrouwen weleens stress of angst. En dit terwijl de emotionele toestand van de moeder zowel voor als na de geboorte invloed heeft op de ontwikkeling van haar baby. Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat meditatie een effectieve methode is voor het verminderen van stress en angst. Lees meer over de voordelen van meditatie tijdens de zwangerschap.


Wat zijn de voordelen van mediteren tijdens de zwangerschap?

  • Omgaan met verandering. De zwangerschap is een tijd van grote verandering – en dit kan eng zijn. Niet alleen je lichaam, maar ook je slaap, je stemming en je dagelijkse leven veranderen als je zwanger bent. Mindfulness en meditatie leren je om het moment te nemen zoals het is, zonder oordeel en zonder te wensen dat het anders zou zijn geweest.
  • Stressvermindering. Meditatie kalmeert het zenuwstelsel. Het geeft je lichaam een seintje dat het veilig is om zich te ontspannen na een stressvolle situatie. Lees meer over de voordelen van meditatie
  • Verbinding met de baby. Meditatie brengt je niet alleen in verbinding met jezelf, maar ook met de baby. Ook kan meditatie helpen om beter naar je eigen lichaam te luisteren. De kans is groot dat je lichaam om andere dingen vraagt dan voor de zwangerschap. Je lichaam heeft meer eten nodig, meer slaap of meer rust. Door stil te staan bij hoe je je voelt op dit moment, kun je de signalen van je lichaam beter oppikken.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die speciaal is ontworpen om tijdens de zwangerschap te doen. Het is meer dan ‘gewone’ yoga met aangepaste yogahoudingen. Prenatale yoga laat niet alleen zwangere vrouwen op een veilige manier yoga beoefenen; het kan ook helpen bij het verminderen van pijntjes en kwaaltjes die kunnen optreden tijdens de zwangerschap.

Yoga tijdens de zwangerschap zorgt voor (emotionele) ondersteuning tijdens je zwangerschapsreis. Veel vrouwen beginnen met zwangerschapsyoga omdat ze de behoefte voelen om te ontspannen, contact te maken met de baby of om rust te vinden voor het slapengaan. Maar het doen van bepaalde yogahoudingen (asana’s) later in de zwangerschap, kan ook bijdragen aan een soepele bevalling zonder complicaties. Lees meer over zwangerschapsyoga.


Wat zijn de voordelen van zwangerschapsyoga?

  • Brengt je in contact met jezelf (en de baby!)
  • Brengt lichaam en geest tot rust
  • Vermindert stress
  • Vermindert pijntjes en kwaaltjes, zoals rugpijn en bekkenpijn
  • Helpt bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen voor een soepele bevalling
  • Helpt bij het erkennen van de veranderingen die plaatsvinden (in je lichaam en mentaal)

Is zwangerschapsyoga veilig om te doen?

Alle zwangerschapsyoga uit de Meditation Moments app is veilig om te doen tijdens de zwangerschap. Onthoud dat elke zwangerschap anders is en luister goed naar je eigen lichaam. Je volgt de lessen op eigen risico en bij twijfel raden we je aan om te overleggen met je verloskundige en/of behandelend arts.


Hoe kan ik de video's kijken op mijn tv?

Je kunt de lessen casten naar de tv via Apple TV of Google Chromecast. Heb je geen Apple TV of Google Chromecast? Dan kun je de lessen ook bekijken via je computer. Ga daarvoor naar app.meditationmoments.com/nl en log daar in.


Hoe kan ik de video's kijken op mijn laptop?

Als je op jouw computer naar app.meditationmoments.com/nl gaat, open je de webversie van Meditation Moments. Daar kun je de video’s bekijken via je laptop.


Wat heb ik nodig om de zwangerschapsyoga te volgen?

In principe heb je alleen een yogamatje nodig en kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Voor sommige lessen is het ook fijn om een paar grote kussens of een bolster en twee yogablokken bij de hand te hebben, maar dit is niet essentieel. Er is ook een yogales waarbij je gebruikmaakt van een zwangerschapsbal of stoel.


Waar vind ik de zwangerschapscollectie in de Meditation Moments app?

In de Meditation Moments app op jouw telefoon kun je de collectie Zwangerschap terugvinden onder het tabje ‘Ontdekken’. Je kunt de video’s casten naar een Apple TV of Google Chromecast om deze op de tv te bekijken.


Moet ik premium lid zijn van Meditation Moments om de zwangerschapsmeditaties te beluisteren?

Ja. Je hebt een premium abonnement nodig om de zwangerschapsmeditaties te kunnen beluisteren.

Heeft dit jouw vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem ontstaan met het verzenden van jouw feedback