Wat is Sound Healing?

Sound Healing: Music is magical

Bij Sound healing wordt de helende kracht van muziek gebruikt om beter te ontspannen op lichamelijk en geestelijk niveau. 


Wat is Sound Healing?

Sound Healing heeft bepaalde trillingen die een helende werking hebben op lichaam en geest. Om de helende werking te bereiken, worden er verschillende instrumenten gebruikt, zoals klankschalen en een gong. Deze muziekinstrumenten zorgen ervoor dat je lichaam in een zogeheten meditatie-modus komt. Het bijzondere is dat Sound Healing niet alleen fijn klinkt voor je oren, maar dat je de trillingen ook kunt voelen in je lichaam. 


Welk effect heeft Sound Healing op je brein?  

Als je luistert naar Sound Healing, dan zul je ervaren dat je erg goed kunt ontspannen. Tijdens deze diepe ontspanning maken je hersenen zogeheten Alpha-golven aan. Als je nog dieper kunt ontspannen, dan produceren je hersenen Theta-golven; in deze status kun je met je ogen dichte spontaan kleuren of afbeeldingen zien. Je kunt dit ervaren als dagdromen. Op dit niveau - Theta-trillingen - ontstaan vaak nieuwe creatieve, inspirerende ideeën. 

De rustgevende klanken van Sound Healing kunnen er ook voor zorgen dat je makkelijker in slaap valt en beter slaapt. 


Welke voordelen heeft Sound Healing?

Sound Healing kan bijdragen om:

  • Stress te verlagen
  • Meer rust in je hoofd
  • Betere te concentreren
  • Contact te maken met je intuïtie, je innerlijke stem
  • Rust en vrede te ervaren in je lichaam en geest.


We wensen je vele mooie Meditation Moments toe!

Heeft dit jouw vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem ontstaan met het verzenden van jouw feedback