Is er ook een nachtmodus?

Ja, de nachtmodus is direct gekoppeld aan je toestel. Hier lees je hoe je dit kunt instellen.

Donkere modus inschakelen voor iPhone/iPad (iOS)

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid'.
  2. Selecteer 'Donker’ om de donkere modus in te schakelen.

Om de donkere modus vanaf het bedieningspaneel in of uit te schakelen, veeg je omlaag vanaf de rechterbovenkant van het scherm en houd je de helderheidsregelaar ingedrukt.

Tik vervolgens op

'Donkere modus aan’              of    'Donkere modus uit'.

Je kunt ook instellen dat de donkere modus automatisch bij zonsondergang of op een specifiek tijdstip wordt ingeschakeld. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm en helderheid' en selecteer 'Automatisch'. Tik op 'Opties' om een schema in te stellen voor de donkere modus.

Zie vor meer informatie ook https://support.apple.com/nl-nl/HT210332

Donkere modus inschakelen voor Android-toestellen

Via de je instellingen van je telefoon kun je de nachtmodus inschakelen. De lichte achtergrond wordt dan donker.

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Beeldscherm' > 'Donkere modus'.
  2. Selecteer 'Donker’ om de donkere modus in te schakelen.
    N.B. De omschrijving kan per Android-toestel afwijken.

Bij sommige apparaten kun je kiezen voor 'Kleuren omkeren'.

Wanneer je je beeldscherm te fel of te licht vindt, dan raden we aan de scherm-helderheid op je telefoon of tablet donkerder te zetten. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Display' of 'Scherminstellingen'; hier kun je de helderheid aapassen.

Bij de meeste toestellen kun je dit ook aanpassen door vanaf bovenaan je scherm naar beneden te vegen en op de balk te klikken met het zonnetje.