Alles over Yoga & Flow

Wat is Yoga?

Yoga is een oude Indiase filosofie die zich richt op het versterken van het lichaam en het kalmeren van de geest door middel van ademhalingstechnieken, meditatie en fysieke houdingen (asana’s). Een yogales bestaat meestal uit een combinatie van deze elementen.

Wat is Flow?

Flow is een inner work-out voor je body en mind. Bij een sessie worden movement, dans, breathwork en visualisatie gecombineerd. Flow activeert je energie en geeft je lichaam kracht. Daarnaast verruimt het je mind. Flow helpt je op een leuke, relaxte en makkelijke manier om uit je hoofd te komen en weer in verbinding met je lichaam. Het maakt je bewust van hoe je body en mind samenwerken en helpt je om stress en spanning los te laten.

Tijdens en na een Yoga- of Flow-sessie kun je het volgende ervaren: 

  • Sterke verbinding tussen lichaam en geest
  • Minder stress en spanning in je lijf
  • Diepe ontspanning
  • Meer energie
  • Plezier

Wat zijn de voordelen van Yoga en Flow?

Yoga en Flow… 

  • Brengen je meer in verbinding met je lichaam
  • Lossen stress en spanning in je lijf op
  • Brengen je in een staat van diepe ontspanning
  • Wekken energie op

Wat heb ik nodig om deze sessies te volgen?

In principe heb je alleen een yogamatje nodig en kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Verder raden we aan om niet te zwaar te eten vlak voor een les.Ook kan het bij de Flow-sessies fijn zijn om een dekentje binnen handbereik te hebben. 

Kan ik de video’s ook op mijn Televisie bekijken? 

Je kunt de lessen casten naar de tv via Apple TV of Google Chromecast. Heb je geen Apple TV of Google Chromecast? Dan kun je de lessen ook bekijken via je computer. Ga dan naar app.meditationmoments.com/nl en log daar in.

Heb ik een (extra) abonnement nodig om deze video’s te bekijken?

Wanneer je Meditation Moments Premium hebt, heb je toegang tot alle content in de app, dus ook deze nieuwe sessies. Je hebt geen extra abonnement nodig. Heb je een gratis account, maar ben je toch benieuwd? Hier kun je het premiumabonnement 7 dagen gratis proberen. Dit proefabonnement stopt automatisch. 

Ik ben zwanger, kan ik deelnemen?

Ja, dat kan. Wel is het op eigen risico en bij twijfel raden we aan om even te overleggen met je verloskundige/arts. Voor Flow geldt dat je je meer op je ademhaling en op visualisatie kunt richten als de bewegingen te intens aanvoelen. Bij yoga kunnen bewegingen als twists vooral aan het begin van de zwangerschap beter worden vermeden. Vanuit savasana kun je beter op je linkerzijde rollen dan op je rechterzijde.


Gelukkig hebben we ook speciale zwangerschapsyoga video's gemaakt die juist goed zijn om te doen tijdens deze periode. Je vindt de zwangerschapscollectie via de 'Ontdekken' pagina in de app.

Moet je goed kunnen dansen om mee te doen met Flow?

Nee, dit is zeker niet nodig. Tijdens de Flow-sessie ga je heerlijk bewegen op muziek, maar hoe je dit precies doet mag je gedeeltelijk zelf invullen. Het is dus geen moeilijke choreografie die we gaan volgen. 


Meer informatie over de Flow kun je vinden op https://cindykoeman.nl/

Heeft dit jouw vraag beantwoord? Bedankt voor je feedback! Er is een probleem ontstaan met het verzenden van jouw feedback