Wat is meditatie en hoe werkt het?

Wat is meditatie?

Met meditatie neem je heel bewust een momentje voor jezelf, het is dus niet zo zweverig als veel mensen denken. Je kunt namelijk ook mediteren tijdens een wandeling, in bed voordat je gaat slapen of tijdens het bewegen (flow). Daarnaast bevat de app ook relaxte muziek en yogalessen, mocht mediteren (nog) niet helemaal jouw ding zijn.

Wat zijn de voordelen van meditatie?

Door meditatie onderdeel te maken van je (dagelijkse) routine, kun je de volgende voordelen ervaren:

• Minder stress
  • Beter slapen
  • Betere focus
  • Minder angsten
  • Positiever in het leven staan

Meer informatie over de voordelen van meditatie vind je hier: https://meditationmoments.nl/meditatie/algemeen/voordelen-van-meditatie

Ik heb nog nooit gemediteerd. Hoe kan ik het beste beginnen?

Mediteren kan vooraf best spannend lijken. Dit is echter nergens voor nodig, want je kunt heel simpel beginnen. In de app staan diverse korte meditaties (al vanaf 3 minuten) waarmee je toch de voordelen van meditatie kunt ervaren. Ook raden we je aan om het programma ‘Beginnen met mediteren’ te volgen in de app. Hierin leggen we je uit wat je kunt verwachten en leren we je stap voor stap de basics van meditatie.

Mocht dit toch nog iets te ver uit je comfortzone zijn, dan raden we je aan om eerst eens wat muziektracks te beluisteren. Dit kan gewoon op de achtergrond tijdens het koken, terwijl je aan het werk bent of tijdens het wandelen.

Moet ik ervaring hebben om de app te gebruiken?

Nee, dit is niet nodig. In de app staat content voor zowel beginners als gevorderden. Ook kun je op onze blogpagina veel informatie en tips vinden over meditatie én je kunt er lezen hoe andere mensen meditatie inzetten in het dagelijks leven.

Welke klachten kan meditatie verminderen?

Uit onderzoek is gebleken dat meditatie stressklachten kan verminderen. Ook zorgt meditatie voor betere slaap, minder angsten, een betere focus en minder negatieve gedachten. Meer weten? Hieronder vind je diverse wetenschappelijke onderzoeken over de effecten van meditatie:

Kan ik de meditaties ook op mijn computer beluisteren?

Dat kan zeker. Via deze website kun je inloggen met jouw e-mailadres om toegang te krijgen tot de meditaties en muziektracks. Ideaal om tijdens het werk naar jouw favoriete muziek te luisteren.